2JT

Guernsey 2014

 

Our concept organises the new spaces around light and properties of materials old and new. A new courtyard below a light scope which bridges the space between old and new elements vertically with a shifting porosity of light and shadow that changes seasonally. The ground floor can either utilise the entire space or use the courtyard as an outside space.

A mixture of polished white porcelain floors with old stained timber boards within the existing building exposes the layers of history within and below the building. A long view into the courtyard from the pavement at night will create an added interest to the core, drawing interest before revealing the jewel box first floor extension clad in a contrasting material which can be seen from the surrounding buildings. Stripping back the countless poor alterations, whilst sensitively revealing and respecting the old fabric, this bold renovation of an existing 4 storey office incorporating a new 2 storey extension has created from a palette of simple mix of colours, textures, materials and light, bringing new meaning to the building, a new vitality, breathing new life.

SHALL WE TALK ABOUT THE HOUSE YOU WOULD LIKE TO LIVE IN?

Leave us your contact details and we will get back to you within two or three working days

Name *

Email *