LE FOIN BAS

Jersey   2010

 

 

 

Awards

2010

Ibstock Downland Prize Alterations and Extension - Winner

2010

International Property Awards Best Residential Unit - Winner

2011

Le Foin Bas, Jersey – RIBA Awards 2011 Shortlisted

 

 

The original house was a clumsy mixture of various extension resulting a maze of small and unusable rooms. The proposed design partially demolished the existing house and simply linked the retained parts using the latest in cutting edge materials and building techniques. Keeping the bedrooms in the east wing of the house allowed each room to have a spectacular view over St. Brelade’s bay. The Master Bedoom and balcony to the south has a unique and elevated position over the lap pool and uninterrupted views of the coastline. The kitchen and dining space form the heart of the family home with every room opening onto this double height space. 

Le Foin Bas on line