LES BARDEAUX

Guernsey   2010

Awards

2010

Ibstock Downland Prize - Shortlisted

Photos by Jean Christophe

Les Bardeaux is an open-plan family home, set within a small woodland on the south coast of Guernsey. Locally crafted from solid blockwork and wrapped in 200mm insulation, the house consists of a collection of pitched-roofed shingle cladded volumes arranged around a courtyard garden. The building draws on the character of local architecture, using traditional materials and craftsmanship to create a contemporary, energy efficient home which satisfies the demands of modern living. The building features high levels of insulation, air source heat pump and whole house ventilation system. Whilst its exterior is subdued, blending in with its surroundings, the interior is refined, light and spacious. 

Les Bardeaux on line: